Vesti
01.05.2024. 11:45
Beta

"Poštujem volju naroda"

Predsednik Srbije o sastavu Vlade i o tome da nije srećan zbog reakcija SAD

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kod formiranja nove Vlade mora da bude kompromisa, ali da je "važno da bude srpska i da sprovodi srpske interese".

Vučić je rekao da za Srbiju nije lepa vest što je Stejt department saopštio da je razočaran što su dve osobe - Aleksandar Vulin i Nenad Popović, pod američkim sankcijama - predložene za ministre u novoj vladi, i da se nada da će Srbija imati dobre odnose sa njenim američkim partnerima.

"Nisam srećan zbog njihove reakcije ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Ja poštujem volju naroda", rekao je Vučić, prikom početka radova na Nacionalnom stadionu.

On je rekao da je sa njim u Surčinu i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, da se sa njim druži i dodao "pa šta s tim".

"Čuo sam ja i sa druge strane primedbe, da imamo mnogo onih koji su evrofanatici i koji su za Amerikance, ali su ti bili toliko pristojni da o tome ne govore javno", rekao je Vučić.

On je rekao i da su predlozi za novu vladu stvar "kompromisa" i da u njoj nisu neki ministri koji su do sad bili, poput Darije Kisić, Mihaila Jovanovića i Jelene Tanasković, ali koji će raditi neke druge važne poslove.

Takođe je naveo da nema vremena da se bavi domaćim političkim prilikama jer je posvećen važnim nacionalnim pitanjima i da su mu juče Ana Brnabić i Siniša Mali govorili o stranačkim stvarima ali da "nije dovoljno koncentrisan na to pa mu je ušlo na jedno uvo a na drugo izašlo".

Najavio je da će verovatno posle 20. maja tome da se posveti i da će pre toga prisustvovati jednom stranačkom skupu.

Povodom rakcija na njegovo nedavno obraćanje da treba da se više radi, on je rekao da "voli radničku klasu ali ne i neradničku" i da kukaju oni koji žive deset puta bolje od radničke klase.

"Kod nas je popularno da se voli neradnička klasa. Pa se godišnje putuje 72 puta - Maldivi, Sejšeli i druge svetske i evropske prestonice", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve