Sport
22.05.2024. 11:11
R. E.

Nije teško pogoditi

ON je najbolji trener u Premijer ligi, i to PETI PUT

Premijer liga
Izvor: EPA / PETER POWELL

Premijer liga proglasila je najboljeg trenera sezone 2023/2024.

Taj trofej, očekivano, je poneo Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, koji je obezbedio četvrti put u nizu pehar Premijer lige, što je apsolutni rekord tog takmičenja.

Gvardioli je to peti put u karijeri da je dobio priznanje za trenera godine u Engleskoj, pošto mu je to već pošlo za rukom 2018, 2019, 2021. i 2023. godine.

"Želim da podelim ovu nagradu sa Mikelom Artetom, koji je do poslednje utakmice uradio sjajan posao sa Arsenalom. Terao nas je da testiramo svoje granice. Naravno, tu je i Jirgen Klop sa kojim sam vodio brojne nezaboravne bitke. Unai Emeri je napravio sjajan posao sa Aston Vilom. I Andoni Iraola je bio sjajan u Bornmutu. Bila je čast takmičiti se pored njih i osvojiti ovaj trofej. Pokušaćemo da odbranimo titulu naredne sezone", rekao je Gvardiola.

Ispred katalonskog stručnjaka sada je još samo legendarni Aleks Ferguson, nekadašnji menadžer Mančester junajteda, koji je tokom karijere osvojio 11 trofeja za najboljeg trenera.

Mančester siti i Pep Gvardiola imaće priliku da osvoje još jedan trofej ove godine, pošto će u subotu u finalu FA kupa igrati protiv Mančester junajteda. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve