Sport
01.05.2024. 12:06
R. E.

Poraz koji mnogo boli

Suze u Madridu: Da li je to bio POSLEDNI PLES "KRALJA ŠLJAKE" (VIDEO)

1
Izvor: EPA / EFE / Chema Moya

Rafael Nadal izgubio je u osmini finala mastersa u Madridu, ali je taj poraz od Jiržija Lehečke bio daleko emotivniji od bilo kog drugog.

Lehečka je bio bolji rezultatom 7:5, 6:4 nakon čega mu je Nadal zasluženo pružio ruku na mreži, što je propraćeno suzama mnogih na tribinama, ali i u boksu slavnog španskog tenisera.

Svi prisutni, kao i gledaoci pored malih ekrana bili su svesni da je to možda poslednji ples "kralja šljake" u Madridu.

"Težak dan za mene, ali život i telo su mi poslali signale da je pravo vreme. Mogu samo da zahvalim svima, koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od grend slema. Emocije Madrida će ostati zauvek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspeo da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim, i ne tražim ništa više", istakao je španski teniser u emotivnom govoru.

Iako je nakon toga pokušao da oraspoloži publiku rečima da se šali i da će se maksimalno potruditi da i naredne godine učestvuje na mastersu u prestonici Španije, organizatori nisu želeli da bilo šta prepuste slučaju, već su mu spremili oproštaj.

Panoi sa ispisanim godinama trijumfa u Madridu, predaja simboličnog trofeja, muzika iz filma "Gladijator", skandiranje "Rafa, Rafa" iz hiljade grla, najavili su da je to, ipak, čini se kraj.

Nadal je priznao da su povrede i godine uzele danak, ali da će se potruditi da nastavi karijeru. Najavio je da će učestvovati na mastersu u Rimu naredne nedelje, ali je istakao da je nastup na Rolan Garosu i dalje pod velikim znakom pitanja.

"Igraću u Rimu, uz nadu da ću da budem bolji nego ovde. Posle tog turnira odlučiću da li ću igrati na Rolan Garosu. Još nisam siguran da ću nastupiti u Parizu", poručio je Nadal.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve