Vesti
21.05.2024. 20:05
Ministarstvo odbrane

Puna borbena gotovost

Načelnik Generalštaba u obilasku 250. raketne brigade (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obišao je komandu i deo jedinica Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni "Aerodrom“ u Pančevu.

Tom prilikom je sagledao organizaciju života i rada i uslove u kojima zadatke izvršavaju pripadnici ove jedinice, formirane 2022. godine i naoružane raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva FK-3.

Tokom obilaska mu je prezentovan borbeni rad na komandnom mestu diviziona, na kom se planiraju borbena dejstva i izvršno komanduje potčinjenim raketnim baterijama, kao i završne aktivnosti koje se preduzimaju radi provere uvezanosti i deklarisanih borbenih mogućnosti raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva. Obišao je i novoizgrađene objekte za smeštaj sredstava ratne tehnike.

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ukazujući na značaj pune borbene gotovosti ove jedinice za uspešan završetak projekta "Strategijska PVO kupola“, general Mojsilović je pripadnicima diviziona odao priznanje na posvećenosti i motivisanosti u realizaciji svih zadataka na integraciji ovog raketnog sistema, kojim su za kratko vreme ovladali i to u praksi pokazali.

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Novica Gogić.

1
Izvor: Ministarstvo odbrane
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve