Vesti
21.05.2024. 21:31
Beta

Jako nevreme

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru

nevreme
Izvor: Shutterstock

Štab Novog Pazara za vanredne situacije proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji grada, a zbog štete nastale usled velike količine padavina praćenih jakim gradom, veličine oraha.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je nakon sednice štaba da su povećani vodostaji Raške, Jošanice i Trnavice, te da su se na pojedinim mestima te reke izlile iz korita.

Kazao je da su prekinuti i pojedini seoski putevi i da je angažovana sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća i privrednih subjekata od posebnog značaja. 

"Mašine su na terenu i nadamo se da će se šteta što pre sanirati", rekao je on.

 

Naveo je i da će tokom noći ekipe Štaba za vanredne situacije dežurati i pratiti vodostaj reka.

Rukovodilac odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak kazao je da tokom nevremena nije bilo ugrožavanja života ljudi, ali da su vatrogasci-spasioci intervenisali dvadesetak puta.

"Svi oni kojima je potrebna pomoć mogu pozvati 1985 i naše ekipe će izaći na teren", rekao je on.

Upozorio je građane da se pridržavaju propisanih mera za ovakve situacije. 

"Posebno apelujemo da se deca ne kreću obalama reka i drugim mestima na kojima im bezbednost može biti ugrožena", dodao je Dupljak.

 

Zbog nemogućnosti kišne kanalizacione mreže da prihvati svu vodu, glavne gradske ulice bile su poplavljene, a voda se ulila i u brojne kuće i lokale.

Reka Raška se izlila u Jerki i Postenju, poplavivši velike površine njiva i vrtova, dok je Trnavica poplavila naselje Ćerimidžinica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve