Vesti
03.05.2024. 08:52
R. E.

Godinu dana od masakra

Vučić ispred "Ribnikara": "Neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje"

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na prvu godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja te škole.

Vučić je na Instagramu objavio da je "prošla godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga".

"Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo", napisao je predsednik Srbije.

"Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje. Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu. Učinićemo sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio", naveo je Vučić izraživši iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih.

Pre tačno godinu dana, u 8.41 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" učenik tada sedmog razrerda K. K. ubio je deset osoba, devetoro đaka i čuvara škole, a ranio je nekoliko učenika i nastavnicu istorije.

Mediji u Srbiji su u znak sećanja prekinuli u 8.41 časova program na minut po savetu REM. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve