Hronika
19.07.2021. 20:10
Tamara Marković Subota

Diplomatija ima dva kraja

Huk južne tribine

stadion
Izvor: Pedja Milosavljevic / © Pedja Milosavljevic

Veljko Belivuk preko saradnika na slobodi započeo je pregovore sa odnedavno slobodnim Đorđem Prelićem, nekadašnjim vođom ,,Alkatraza“. S druge strane, Belivukovi suparnici pokušavaju da iskoriste situaciju sa njegovim hapšenjem i preuzmu i navijače i tribinu, zbog čega su počeli ozbiljni sukobi

Situacija na Partizanovom jugu, četiri meseca posle hapšenja Veljka Belivuka, vođe navijačko-huliganske ekipe „Principi“, postaje prilično zategnuta. S jedne strane, Belivuk se, iako suočen sa krivičnim delima za koja mu preti dugogodišnja robija, ne odriče držanja kontrole nad tribinom, zbog čega je preko saradnika na slobodi započeo pregovore sa odnedavno slobodnim Đorđem Prelićem, nekadašnjim vođom  "Alkatraza".

S druge strane, Beliukovi suparnici pokušavaju da iskoriste situaciju sa njegovim hapšenjem i preuzmu i navijače i tribinu, zbog čega su počeli ozbiljni sukobi.

Đorđe Prelić, jedan od nekadašnjih vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koji je nedavno pušten iz zatvora nakon odslužene kazne za saučesništvo u teškom ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine na Obilićevom vencu, prvi korak na slobodi napravio je ka ponovnom uspostavljanju kontrole nad južnom tribinom. On se, naime, sastao sa navijačima „Principa“ kojima je do 4. februara, odnosno do hapšenja, upravljao Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i sa njima započeo pregovore o preuzimanju ove navijačke grupe.

Iako se na početku sumnjalo da se ovaj sastanak odigrao Belivuku iza leđa, najnoviji podaci bezbednosnih službi Srbije ukazuju da Belivuk ne samo da je znao za pregovore sa Prelićem, nego je  upravo i kumovao njima.

"Belivuku je jasno koja je sva zlodela napravio i jasno mu je koje dokaze do sada ima Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv njega. Svestan je da skoro neće na slobodu, ali je odlučan u nameri da sačuva vojsku navijačkih huligana i prestiž nad južnom tribinom. On je lično izabrao Prelića kao svog nasled- nika iako je sa grupom ’Alkatraz’ bio u sukobu, i to zato što smatra da Prelić jedini ima dovoljno jak autoritet da sačuva navijače na okupu, drži kontrolu nad tribinom, ali i da se suprotstavi osta-lim suparnicima koji pokušavaju da sada iskoriste situaciju i preuzmu primat kaže za "ekspres" izvor upućen u trenutna dešavanja oko južne tribine. 

Navijači partizana
Izvor: Pedja Milosavljevic / © Pedja Milosavljevic

Jedini problem u sklapanju dogovora da Prelić preuzme "Principe" jeste to što navijači "Alkatraza" upravo belivuka smatraju krivim za ubistvo jednog od njihovih vođa - Ljubomira Markovića Kiće. 

Takođe, ni Belivukovi suparnici, koji pokušavaju da se domognu južne partizanove tribine, ne sede skrštenih ruku

Jedan od prvih poteza da se nametne za novog vođu partizanovih navijača preduzeo je Miloš Radisavljević Kimi, zbog čega se  prošlog vikenda našao na meti huliganskih napadača, koji su odlučni da ga u tome spreče. Radisavljević, nekadašnji vođa „Alkatraza“, napadnut je u centru Beograda dok je s nekoliko mladića sedeo u kafiću na Dorćolu. Usred podneva njihovom stolu u bašti kafića prišlo je nekoliko momaka, za koje se veruje da su bliski Veljinim „Principima“. Izbila je tuča u kojoj su čak pobacane stolice u bašti lokala, a sukob se zatim preneo na ulicu, gde su u metežu razbijena stakla na jednom automobilu. Radisavljević je navodno uspeo da izbegne napad, a i mladići koji su započeli napad pobegli su pre dolaska policije, zbog čega se još radi na njihovoj identifikaciji. 

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Ekspresa"...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen još jedan saradnik Veljka Belivuka
zatvor

Vođa navijača

17.07.2021. 22:25

Uhapšen još jedan saradnik Veljka Belivuka

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su uhapsili B.H. koji važi za bliskog saradnika grupe Veljka Belivuka, saznaje Tanjug.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
25.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve