Vesti
29.05.2022. 13:52
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Do kada ćemo moći da vodimo nezavisnu politiku? Ne znam"

Aleksandar Vučić
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nije lako reći" do kada će Srbija moći da vodi samostalnu, nezavisnu i suverenu politiku.

"Nije to bilo lako reći ni pre 90 dana, a posle 90 dana uspeli smo da zadržimo svoj stav koji smo imali prvog dana od otpočinjanja sukoba na teritoriji Ukrajine", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu. 

Odgovarajući na pitanje da li bi"povoljni razgovori" sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom mogli da povećaju pritiske na Srbiju, Vučić je rekao da Srbija s tim pritiscima "živi svaki dan".

"Ti pritisci su naravno zloupotreba svega i oni će se pre svega ticati Kosova i Metohije i upravo zbog toga da se ne ostavi kao presedan to kosovsko rešenje o kojem su govorili, jer oni hoće da kažu da to ne može da važi za bilo koga drugog i to je ono što suštinski u stvari nikada nije bilo u svetu", kazao je Vučić.

On je ocenio da je "zbog toga važno Srbiju naterati što je moguće pre da napravi nekakav sporazum sa Albancima". "Pre svega o priznanju, ako je moguće, nezavisnosti Kosova, jer bi to rešilo sve probleme u budućim odnosima, ili osnažilo poziciju Zapada u odnosima prema Ruskoj Federaciji", rekao je on.

Vučić je dodao i da Srbija "nigde neće dobiti dovoljno razumevanja, niti će ko dovoljno da razume težinu pozicije Srbije".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su razgovarali Vučić i Dritan Abazović
Dritan Abazović, 25. 5. 2022.

Davos

25.05.2022. 13:24

O čemu su razgovarali Vučić i Dritan Abazović

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je da su za Vladu Crne Gore "prioritetni" odnosi sa Srbijom i izrazio spremnost za intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve