Život
12.10.2021. 00:14
R.E.

Budućnost je stigla

Naručiš hranu "iz fotelje" i dRoneseti je dron!

dron
Izvor: Shutterstock

Izraelska Nacionalna inicijativa za dronove u sklopu vladinog programa izvela je vežbu kako bi se pripremila za svet u kojem će dronovi isporučivati velike količine komercijalnih proizvoda, da bi se smanjio pritisak sa veoma zakrčenih gradskih puteva.

Desetine dronova pojavilo se na nebu iznad Tel Aviva, prevozeći kutije sladoleda i sušija po gradu u eksperimentu za koji se zvaničnici nadaju da neće biti ništa neobično u ne tako dalekoj budućnosti, preneo je AP.

Cilj dvogodišnjeg programa je osposobljavanje izraelskih kompanija za dronove da uspostave nacionalnu mrežu u okviru koje bi kupci mogli da naručuju robu koja bi im bila dostavljana na određenim punktovima.

Projekat, koji je sada u trećoj od osam faza, još je u povoju i suočava se sa mnogim pitanjima vezanim za bezbednost i logistiku.

"Imali smo 700 probnih letova početkom ove godine, a sada smo blizu 9.000 letova“, rekla je Daniela Partem iz Izraelske uprave za inovacije, partner u inicijativi za dronove.

Izrael je globalni lider u tehnologiji dronova, ukorenjenoj u visokotehnološkoj vojsci.

Mnoge od 16 kompanija koje učestvuju u inicijativi dronova imaju veze sa vojskom.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Razboliš se i dron ti donese lekove
dron

Grčka

22.09.2021. 14:05

Razboliš se i dron ti donese lekove

Grčka je testirala dron za isporuku lekova u izolovane predele bez zagađenja životne sredine, tako što je poslala bespilotnu letelicu u selo sa 200 žitelja.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve