Biznis
16.01.2024. 11:41
Beta

Stigao helikopterom

Oglasio se Vučić iz Davosa

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je stigao u Davos gde će prisustvovati Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je na Instagramu napisao da, iako smatra da će 2024. biti posebno teška za ceo svet, Srbija "sa mnogo nade i entuzijazma" kreće u realizaciju velikih "snova i planova".

"O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima", objavio je predsednik Srbije, uz video koji pokazuje njegovo putovanje helikopterom švajcarske vojske u popularni ski i konferencijiski centar u Alpima.

Tokom boravka u Davosu Vučić će učestvovati na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i da prisustsvuje panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

U Davosu će Vučić imati niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija.

U Davosu je u ponedeljak uveče počeo 54. Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) gde će se će okupiti brojne javne ličnosti, šefovi država ili vlada, partnerske kompanije Foruma, vodeći stručnjaci i predstavnici civilnog društva. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve