Iz drugačijeg ugla
26.04.2024. 21:00
R.E.

Neki će vas iznenaditi...

Šta rade kad ne rade? Zanimljivi HOBIJI KRALJEVSKE PORODICE

britanska kraljevska porodica
Izvor: Shutterstock

Pored redovnih obaveza i protokola koje članovi britanske kraljevske porodice moraju svakodnevno da obavljaju, imaju dovoljno vremena i za hobije. Neki će vas iznenaditi.

Tokom svog života, kraljica Elizabeta Druga imala je nekoliko hobija. Bila je veliki ljubitelj životinja i gajila je posebnu ljubav prema jahanju konja. To je radila čak i u svojim poznim godinama, a 1982. na konju je dočekala tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Regana, čime je zadivila i njega i ceo svet. Osim jahanja, ona je volela i da gleda konjske trke.

Njena ćerka Ana je nasledila od majke ljubav prema konjima i jahanju, te je osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu u jahanju 1971. godine, a na Olimpijskim igrama 1976. godine u Montrealu je zauzela šesto mesto.

Takođe, ćerka princeze Ane, Zara, ugledajući se na majku i baku takođe je razvila ljubav prema konjima. Ona se 2012. godine takmičila na Olimpijskim igrama u Londonu i osvojila je srebrnu medalju. Dve godine kasnije, na Svetskim konjačkim igrama takođe je kući odnela srebro.

Uz konje, kraljica Elizabeta II je bila veliki ljubitelj pasa. Svog prvog psa je dobila za rođendan 1944. godine, a posebno se posvetila velškim pembork korgijima.

Na poklon od svog oca, Džordža VI, pred početak Drugog svetskog rata, dobila je foto-aparat. Volela je da beleži trenutke koje je provodila sa svojom porodicom. Takođe, sakupljala je i poštanske marke. Procenjuje se da njena kolekcija vredi oko dva miliona funti, a sastoji se od oko 300 popunjenih albuma i 200 kutija. I sama kraljica se našla na nekim od maraka.

Nesvakidašnji hobi, koji baš i ne ide uz tradiciju britanske kraljevske porodice, ima princ Vilijam. Reč je o motociklima. Bez obzira na to što je ovaj hobi zastrašivao njegovu baku, kraljicu Elizabetu, a danas to ne odobrava ni njegova supruga Kejt Midlton, princ Vilijam ne odustaje od svog hobija. Mada, pored motocikala, Vilijam voli i da gleda TV serije.

Za razliku od princa, njegova supruga i deca imaju dosta bezbednije hobije. Kejt Midlton se bavi fotografijom, a na njenoj prvoj javno objavljenoj fotografiji bila je tek rođena princeza Šarlot, 2015.  godine. Kejt je čak imenovana za pokrovitelja Kraljevskog fotografskog društva. Pored ovoga, ona svoje slobodno vreme provodi i u bašti i kaže da se veoma dobro razume u biljke. Takođe je i veliki ljubitelj raznih vrsta sportova. Zajedno sa princom Vilijamom je 2005. otišla na skijanje kada su tek počeli da se zabavljaju.

Što se njene dece tiče, princ Džordž i princeza Šarlot se bave baletom, a mlada princeza pored toga voli i jahanje.

Megan Markl je veliki deo slobodnog vremena posvetila kaligrafiji. Uz to voli da se bavi jogom i meditacijom. Njen suprug, princ Hari je voleo da ide u lov sa svojim bratom i ocem, ali se sada smirio i zajedno sa Megan praktikuje jogu.

Princ Filip je imao zanimljive hobije, a jedan od njih je baštovanstvo u kojem je bio veoma uspešan. Čak je postao prva osoba u Britaniji kojoj je pošlo za rukom da u svojoj bašti ima francuski crni perigord tartuf u veštačkom okruženju!

Kralj Čarls III je takođe dobar baštovan i veliki ljubitelj cveća. Jedan od njegovih hobija je i uzgajanje pilića, ali i crtanje, pisanje, kao i mađioničarski trikovi.  On je, čak, i član društva "Magic Circle“ u kojem je, na primer, član i čuveni mađioničar Dejvid Koperfild.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve