Biznis
21.12.2020. 16:23
R. E. / Index.hr

Amazon privremeno zatvara skladište zbog širenja koronavirusa među radnicima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Amazon je saopštio da će na nedelju dana zatvoriti skladište u Nju Džerziju nakon povećanja broja asimptomatskih slučajeva zaraze koronavirusa među radnicima.

"Internim programom testiranja na Covid-19 utvrdili smo rast broja asimptomatskih slučajeva zaraze u našem pogonu PNE5 na severu Nju Džerzija. Želeli smo da budemo ekstremno oprezni pa smo proaktivno zatvorili objekat do 26. decembra", rekla je PR Amazona, prenosi Index. hr.

Kompanija nije navela koliko je radnika centra za sortiranje obolelo, napomenuvši tek da će radnici dobiti naknadu za period u kojem će zbog zatvaranja morati da ostanu kod kuće.

Proširenje testiranja

U oktobru najveća internet maloprodajna platforma u svetu saopštila je da je više od 19 hiljada njihovih radnika u SAD-u zaraženo koronavirusom, odnosno 1.44 posto zaposlenih, što su otkrili sindikati, kritikovavši odnos kompanije prema radnicima u vreme pandemije.

Povezane vesti - Korona kriza ugrožava opstanak 15 odsto nemačkih kompanija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Radnici, političari i sindikati u više su navrata proteklih meseci saopštavali Amazonu da ugrožava zdravlje svojih zaposlenih držeći skladišta otvorenima u vreme pandemije.

Povezane vesti - Amazon časti radnike sa ukupno 500 miliona dolara prazničnih bonusa

Kompanija je potom najavila da će do kraja novembra u SAD-u proširiti testiranje u sklopu internog programa na 50 hiljada radnika dnevno.

Iz Amazona su u nedjelju poručili da zatvaranje skladišta u Nju Džerziju neće uticati na njihovo poslovanje ni na isporuke.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
01.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve