Biznis
20.08.2020. 16:23
R. E. / Sputnik

Apple prekoračio magičnu brojku - sada vredi više od dva biliona dolara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tehnološki div Apple postao je danas prva američka kompanija koja se kotira na berzi sa vrednošću od dva biliona dolara.

Kako prenosi Rojters, investitori na "Vol Stritu" su odlučili da ignorišu probleme Apple vezane za ekosistem ajfona u korist opklada da će kompanija biti još uspešnija u svetu posle krize korona virusa, prenosi Sputnik.

Kompanija je tako za samo nešto više od dve godine udvostručila svoju tržišnu vrednost,

Apple je ovu magičnu granicu na berzi probio nešto pre 11 časova po istočnoameričkom vremenu, kada je cena njegove akcije porasla na 467,77 dolara, prenosi Tanjug pisanje Si-En-Bi-Sija.

Povezane vesti - Ovo je 10 najvrednijih brendova na svetu

Prethodnu rekordnu tržišnu kapitalizaciju od 1.000 milijardi dolara Apple je dostigao 2. avgusta 2018.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Na "Vol Stritu" je uveliko bilo očekivano da proizvođač ajfona postane prva kompanija koja će prekoračiti vrednost od dva biliona dolara.

Apple je 31. jula potisnuo sa trona saudijskog državnog naftnog giganta "Aramka" i postao najvrednija kompanija na svetu čijim se akcijama javno trguje.

Akcije Apple su od početka godine do danas porasle za oko 60 odsto, a prošle godine su skočile za više od 120 procenata.

Kompanija je krajem jula objavila najsnažnije poslovne rezultate za treći kvartal ikada, uključujući 59,7 milijardi dolara prihoda i dvocifren rast prodaje njenih proizvoda i usluga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve