Biznis
03.09.2021. 12:00
Promo

Intervju

Bojan Jevtić, Coreside Savills: "Nekretnine su odlična investicija"

Bojan Jevtić, Coreside Savills
Izvor: Marera Group

Tržište nekretnina u Srbiji doživljava ubrzani razvoj u poslednjih nekoliko godina, i to ne samo u rezidencijalnom segmentu, već i u komercijalnom. Šta je razlog, kako je korona uticala na industriju nekretnina kod nas, kao i kakva su predviđanja za budući period, pitali smo stručnjaka - Bojana Jevtića, Country Manager-a jedne od vodećih konsultantskih kuća u oblasti nekretnina „Coreside Savills“.

Reč je o kompaniji koja je na našem tržištu prisutna duže od 10 godina kao ogranak prestižne internacionalne grupacije Savills PLC, koja posluje u više od 60 zemalja širom sveta.

„U pravu ste kada kažete da tržište nekretnina u Srbiji doživljava ubrzani razvoj, kao i da je ’office’ segment naročito u usponu. To potvrđuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku, kao i analiza tržišta kancelarijskog prostora kompanije Coreside“, kaže za „Ekspres“ Jevtić.

„U junu 2021. izdata je 2.421 građevinska dozvola što predstavlja povećanje od 32,2% u odnosu na isti period prethodne godine. Dakle, uprkos COVID pandemiji, segment nekretnina pokazuje visoku aktivnost. Podatak da je u prvih šest meseci ove godine u glavnom gradu izdato 44.000m² poslovnog prostora, što je za 13% više nego u istom periodu prošle godine takođe potvrđuje prethodnu kontstataciju. Ništa manje aktivno nije ni u segmentu industrijskih nekretnina gde je primetan sve veći broj stranih kompanija koje biraju Srbiju kao destinaciju za svoje logističke i proizvodne aktivnosti.

Kako objašnjavate uspon tržišta nekretnina?

„Ulaganje novca u nekretnine je odlična investicija, naročito ako se ulaže u poslovne objekte s obzirom na to da se povećava broj inostranih kompanija koje u Srbiji otvaraju svoja predstavništva. Takođe, mnogobrojna domaća srednja i velika preduzeća šire svoje poslovanje, zapošljavaju sve više ljudi i nastoje da im obezbede najbolje uslove za produktivan rad. Stoga je tražnja kvalitetnog, modernog i funkcionalnog kancelarijskog prostora zaista velika.

Portfolio usluga koje vaša kompanija pruža je veoma bogat i uključuje izdavanje i prodaju stambenih, poslovnih i industrijskih nekretnina, procene vrednosti i razvojni konsalting, istraživanje tržišta. Ono po čemu se pre svega izdvajate su usluge procene vrednosti, kao i ponuda komercijalnog prostora na ekskluzivnim lokacijama. Koji su ključni aktuelni projekti koje biste Vi izdvojili?

„Izdvojio bih novu poslovnu zgradu, čiji smo mi ekskluzivni zastupnici za izdavanje, koja se nalazi u ulici Vuka Karadžića, na samom uglu sa Knez Mihajlovom ulicom. Uz to bih spomenuo još nekoliko novih projekata koji nas očekuju u predstojećem periodu kao što su Palata Beograd, Brankov Business Centar i zgrada BIGZ-a. Nakon sveobuhvatne rekonstrukcije, nove poslovne centre će osim modernog izgleda krasiti i izuzetna funkcionalnost, inovativna tehnološka i arhitektonska rešenja, i visoki ekološki standardi. Biće to prostori za rad sa užitkom.”

Šta Vas najviše motiviše u poslu?

Nikada nisam zazirao od izazova, konstantno postavljajući ispred sebe sve više ciljeve. Koren toga verovatno leži u mom bavljenju sportom. Naime, još kao dečak sam igrajući košarku shvatio značaj tima, ali i neophodnost ličnog usavršavanja i fokusiranosti. Rukovodeći se time, u poslu sam uvek nastojao da formiram skladan, motivisan i kvalifikovan tim, ali i da profesionalno razvijam pojedince koji doprinose zajedničkom dugoročnom ostvarivanju poslovnih ciljeva. Kao što kaže Majkl Džordan, prema mom mišljenju najbolji košarkaš svih vremena, "Talenat pobeđuje utakmice, ali timski rad i inteligencija osvajaju prvenstva“

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nekretnine u Srbiji: Prodaja bolja nego ikada
ključevi

Beograd prednjači

14.07.2021. 17:00

Nekretnine u Srbiji: Prodaja bolja nego ikada

U Srbiji je u junu ove godine zaključen 14.121 ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, što predstavlja povećanje od 16 odsto u odnosu na isti mesec 2020. godine, a u poređenju sa junom 2019. godine povećanje od 46,5 odsto.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve