Biznis
05.11.2018. 16:54
R.E./Foto: Promo

Budući srpski inženjeri uče na objektima ruske železničke kompanije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Učenici beogradske Arhitektonsko tehničke škole su u subotu, 3. novembra, posetili objekte „RŽD Internešnl“ na deonici Stara Pazova - Novi Sad, pruge Beograd - Budimpešta.

Najveće železničko gradilište u Srbiji obišlo je 27 školaraca. Oni su posetili tunel Čortanovci i vijadukt u plavnom delu Dunava, na kojima ruska kompanija izvodi radove. Železničari su upoznali goste sa tehničkim rešenjima, opremom i tehnologijama koje se primenjuju prilikom izgradnje i odgovorili na pitanja dece.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

„Drago mi je da smo delić našeg iskustva mogli da prenesemo mlađoj generaciji inženjera. Moguće je da će neko od njih kasnije ukrstiti svoj poslovni život sa železnicom, a to će, prema mom mišljenju, biti pravi izbor“, rekao je prvi zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ d.o.o. u Srbiji, Mansurbek Sultanov.

Osnovni radovi na tunelu u Čortanovcima su otpočeti u martu ove godine. Izgradnja ovog jedinstvenog objekta u Srbiji ide brže od plana, koji je predviđen dinamikom izvođenja radova, i do sada je pređeno više od 500 metara. Ukupna dužina dve tunelske cevi iznosi 2,2 kilometra.

Na dvokolosečnom trokilometarskom vijaduktu u plavnom delu Dunava sada se izvode radovi na izradi stubova, i u najskorije vreme će kompanija početi montažu prve rasponske konstrukcije mosta.

Izbor objekta za ekskurziju učenika Arhitektonsko tehničke škole nije slučajan. Rad „RŽD Internešnl“ u Srbiji tradicionalno dobija pozitivne kritike rukovodstva zemlje.

Tako je početkom oktobra na sastanku sa prvim zamenikom generalnog direktora „Ruske železnice“ o.a.d. Aleksandrom Mišarinom, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlovića ocenila gradilište kompanije istakavši da ono „zaista izgleda impresivno“.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve