Biznis
31.07.2022. 20:15
R.E.

Bitkoin pada

Budućnost kriptovaluta

Kriptovalute, bitkoin
Izvor: Shutterstock

Velike institucije su u prethodna dva meseca prodale više od 236.000 bitkoina, što je vredno oko pet milijardi dolara, dok se bitkoin suočava sa padom od oko 70 odsto u odnosu na novembar prošle godine.

Među prodavcima su kompanije poput "Luna fondacije“, "Tesle“ i bitkoin rudara iz kompanije "Vetle Lunde“. "TerraUSD“, koja je trebalo da služi kao stabilna valuta sa vrednošću 1:1 u odnosu na američki dolar, ispala je sa tržišta u maju, a "Luna fondacija“ je bila primorana da proda oko 80.000 bitkoina da bi stabilizovala svoju poziciju.

S druge strane, kriptorudari su prodali oko 20.000 bitkoina u maju i junu, usled velikih pritisaka tržišta. Kompanija "Tesla“ prodala je oko 75 odsto svojih bitkoina usled nestabilnosti proizvodnje u Kini.

Bankrot hedž fonda "Three Arrows“ i kriptozajmodavca "Celsius“-a takođe su vršili pritisak na prodaju bitkoina jer je kriptotržište postalo izuzetno nestabilno. Štaviše, u junu je specijalizovani kanadski bitkoin video odliv više od 24.500 bitkoina ili otprilike polovinu imovine kojom upravljaju.

Prinudna prodaja se uglavnom smirila, međutim u narednom periodu kriptotržište će se verovatno naizmenično peti, padati i biti u nestabilnom stanju. Može se očekivati da se ono vrati na stari model, pre velikog buma vrednosti tih valuta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve