Biznis
11.10.2021. 00:00
R.E.

Dušan Bajatović

Direktor "Srbijagasa" objasnio zašto su delovi Beograda bili bez grejanja

radijator, grejanje
Izvor: Shutterstock

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je večeras da u Srbiji "nema zime, ni po cenama, ni po količini gasa".

"Imamo strateško partnerstvo sa ruskim Gaspromom. Čuli smo da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da mi imamo strateško partnerstvo sa Gaspromom. Sve što je dosad učinjeno, urađeno je po evropskim standardima. Biće i novih projekata", rekao je Bajatović za TV Pink.

On je poručio da se "gasna jednačina" u Evropi ne može rešiti bez Rusije.

Bajatović je dodao je važno da shvatimo šta se dešava i dodaje da inflacija nije samo posledica problema sa energentima.

"Ne moramo da se brinemo za količine, ne moramo da se brinemo za energetsku stabilnost. Ako bude trebalo, pustićemo i termoelektranu u Pančevu. Ne treba da brinemo u ovom momentu", naglasio je Bajatović.

U subotu pojedini delovi Beograda nisu imali grejanje, a direktor "Srbijagasa" je otkrio šta se zapravo dogodilo tog dana.

"Morali smo da izvršimo intervenciju. Cureo je gas i moralo je da se sanira. Mi, prosto, nismo imali izbora. Ne biram ja, bira onaj aparat koji 'njuška' koliko gasa curi. Da li smo mogli ranije, to je sada pitanje. Neka se niko ne ljuti, bolje da su malo sačekali, ali bitno da niko nije stradao", kazao je Bajatović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kragujevac: Ugalj zabranjen za daljinsko grejanje
radijator.png

Za čistiji vazduh

14.07.2021. 23:38

Kragujevac: Ugalj zabranjen za daljinsko grejanje

Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj kojim se omogućava da Kragujevac isključi ugalj iz daljinskog grejanja.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
15°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve