Biznis
11.05.2023. 13:49
Beta

Projekat u pripremi

Gradi se naftovod od Novog Sada do Mađarske

naftovod
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da je Srbiji važna diverzifikacija snabdevanja naftom i da je uveliko u pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog Sada do Mađarske.

Ona je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora Transnafta Pančevo Bogdanom Кuzmanovićem o izgradnji tog naftovoda koji će Srbiju povezati na naftovod "Družba" i unaprediti sigurnost snabdevanja naftom, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

"U uslovima svetske energetske krize najvažnije je da sagledamo sve mogućnosti i potrebne investicije koje će obezbediti sigurnost snabdevanja energijom i energentima i veću energetsku bezbednost naše zemlje. Кao što radimo na diverzifikaciji snabdevanja prirodnim gasom, veoma je važna diverzifikacija snabdevanja naftom. Novim nafotvodom ćemo u potpunosti obezbediti sigurnost snabdevanja Rafinerije nafte u Pančevu i diverzifikovati pravce snabdevanja naftom", rekla je ministarka.
 

Bogdanović je rekao da će novi naftovod obezbediti 5,5 miliona tona nafte godišnje.

Kako je saopšteno, u narednim nedeljama se očekuje potpisivanje Memoranduma o saradnji za realizaciju izgradnje naftovoda Mađarska-Srbija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gradi se naftovod Mađarska-Srbija
naftovod

Dobre vesti iz Budimpešte

20.04.2023. 16:19

Gradi se naftovod Mađarska-Srbija

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je da su Srbija i Mađarska dogovorile potpisivanje sporazuma o izgradnju naftovoda Mađarska-Srbija i sporazuma o osnivanja zajedničkog preduzeća za trgovinu energijom u vlasništvu "Srbijagasa" i mađarske kompanije MVM.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve