Biznis
05.01.2024. 14:02
R.E.

Nedozvoljeno reklamiranje

HRT zbog čarapa Lepe Brene kažnjen 13.000 evra

lepa brena, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Kada je pevačica Lepa Brena gostovala na televizij HRT 4. decembra prošle godine, navodno je nedozvoljeno reklamirala svoj novi poslovni projekat.

Pevačica je emisiji "Kod nas doma" govorila, između ostalog, i o svojoj kolekciji čarapa, a da to prethodno nije bilo dogovoreno niti plaćeno kao vid marketinga, zbog čega je Veće za elektronske medije Hrvatske (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 13.270 evra (100.000 kuna), kao i 1.320 evra odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja.

Lepa Brena je bez prekidanja voditeljke emisije, niti bilo goka drugog iz tima koji realizuje navedenu TV emisiju, nekoliko minuta govorila o svom poslovnom projektu. 

Iz HRT-a kažu da je gošća prethodno bila upoznata sa temama za razgovor predviđenog gostovanja, koje su se ticale sledećeg: kako ona provodi pretpraznično vreme, njene karijere, uspomena na Zagreb, najave njenog koncerta u Zagrebu ali i popularnosti Aleksandre Prijović u Hrvatskoj.

"Nisam imala nameru da namerno kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor“, kazala je Lepa Brena, a prenosi portal Index.hr

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve