Biznis
11.04.2022. 17:05
Beta-AFP

Društvene mreže

Ilon Mask ostaje pasivni akcionar Twittera

US Musk Twitter
Izvor: Beta / AP / John Raoux

Ilon Mask šef "Tesle" i "Spejseksa", odustao je od ulaska u Upravni odbor Twittera, čiji je glavni akcionar, izjavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

"Dolazak Ilona u upravni odbor trebalo je zvanično da stupi na snagu 9. aprila ali je Ilon rekao tog jutra da neće ući u odbor", rekao je Agraval u poruci upućenoj osoblju Twittera koju je ta društvena mreža objavila i na svojoj platformi.

On je rekao da kompanija ceni i da je uvek cenila učešće akcionara bilo da su ušli u upravni odbor ili ne, da je Ilon Mask najveći akcionar i da ostaju otvoreni za njegovo učešće.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, početkom aprila je objavio da je preuzeo 9,2 odsto kapitala Twittera, čime je postao najveći akcionar te kompanije.

On je u dokumentu prenetom regulatornom telu berze naveo da je njegovo učešće u kompaniji "pasivno" i da ne namerava da utiče na njene velike strateške odluke.

Pre nego što je postao jedan od najvećih vlasnika kapitala, bio je aktivni korisnik te društvene mreže, na kojoj ima 80,5 miliona pratilaca.

Prema Vašington postu, više zaposlenih u Twitteru su izrazili zabrinutost ocenivši da vrednosti najbogatijeg čoveka na svetu nisu u skladu sa kulturom te kompanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
12.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve