Biznis
14.06.2023. 11:55
R.E.

Istraživanje

Koji su najveći problemi kompanija u Srbiji kada je reč o zaposlenima

posao, firma
Izvor: Shutterstock

Privlačenje kandidata za posao i zadržavanje zaposlenih u protekle dve godine bio je najveći problem 50 odsto kompanija u Srbiji van IT industrije, pokazalo je istraživanje portala za zapošljavanje Infostud.

Infostud je tokom februara ove godine sproveo istraživanje "Puls HR zajednice", koje je obuhvatilo proizvodnju, auto industriju, prodaju, FMCG (prozvodnja, distibucija i maloprodaja robe široke potrošnje), bankarstvo i osiguranje.

Prema rezultatima istraživanja, 27 odsto ispitanih je kao najveći problem navelo visoku fluktuaciju zaposlenih i njihovu motivaciju.

Kada je reč o specifičnim industrijama, rezultati istraživanja pokazuju da su najveći izazovi u proizvodnji bili privlačenje kadrova, što je istaklo 73 odsto ispitanika.

U auto industriji organizacioni izazovi, prema mišljenju 33 odsto ispitanika, bili su najveći problem, dok je istovremeno, fluktuaciju zaposlenih u ovoj industriji kao problem označilo 13 odsto kompanije.

Kada su u pitanju prozvodnja, distibucija i maloprodaja robe široke potrošnje za 65 odsto ispitanih privlačenje kandidata predstavljalo je veliki izazov.

Istraživanje Infostuda je pokazalo da je u sektoru bankarstva zadržavanje zaposlenih bio ključni poduhvat, jer je 76 odsto ispitanika iz ove industrije to označilo kao glavni napor.

Iz Infostuda su naveli da se sa istim izazovima suočava i IT industrija kad je u pitanju privlačenje kandidata.

Istraživanje je pokazalo i da male IT kompanije teže prate trendove i uvode benefite, srednje kompanije se najviše bore sa tim kako da privuku kandidate, a velike kako da zadrže zaposlene.

Kada je reč o radnom okruženju, istraživanje je pokazalo da postoji razlika u pristupu radu izvan kancelarije i radu u kancelariji.

Rad iz firme obavezan je za sve zaposlene u 46 odsto kompanija.

Manji procenat kompanija, njih 25 odsto, dozvoljava da neki zaposleni rade od kuće, dok neki treba da dolaze u kancelariju, a samo 15 odsto kompanija dalo je zaposlenima mogućnost da dolaze u kancelariju određenim danima.

Prema istraživanju, 32 odsto kompanija je navelo da je stopa retencije (zadržavanju zaposlenih) bila veća od 90 odsto, a čak 27 odsto njih nije znalo kolika im je stopa retencije.

Rezultati istraživanja su pokazali i da 54 odsto kompanija uvek pruža povratnu informaciju kandidatima, dok su ostali naveli nedostatak vremena i neadekvatne prijave kao glavne razloge za nedostatak povratnih informacija, saopštio je Infostud.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Srbiji manje nezaposlenih muškaraca nego žena
šlem, gradilište, radnici

Zavod za statistiku

30.06.2021. 14:19

U Srbiji manje nezaposlenih muškaraca nego žena

Stopa nezaposlenosti stanovništva starosti 15 i više godina iznosila je u prvom kvartalu 12,8 procenata, navodi se u Anketi o radnoj snazi koju je objavio Republičkih zavod za statistiku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve