Biznis
02.08.2022. 21:10
Beta

Fiskalni računi

Iz tvog džepa u tvoj džep

Fiskalni račun
Izvor: Shutterstock

Poreska uprava Srbije je pokrenula medijsku kampanju "Iz tvog džepa u tvoj džep“ sa porukom građanima o značaju uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga.

"Ukazujemo na mogućnost da svako može proveriti ispravnost izdatog računa, jednostavnim skeniranjem QR koda na računu. Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Istaknuto je da uzimanjem fiskalnog računa građani direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države.

Svaki dinar uložen u izgradnju bolnica, dečijih ustanova, škola, auto-puteva, uložen u kulturu i sport, školstvo i zdravstvo potiče i sa ispravno izdatog fiskalnog računa, navela je Poreska uprava i dodala da novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju mogućnosti raznih zloupotreba.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poreska uprava u kontroli primene e-fiskalizacije zatvorila devet objekata
Račun, kupovina

Kontrola

06.05.2022. 14:01

Poreska uprava u kontroli primene e-fiskalizacije zatvorila devet objekata

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je, na kraju prve nedelje primene novog modela e-fiskalizacije, koji je na snazi od 1. maja, da su inspektori Poreske uprave izrekli devet mera zatvaranja objekata na 15 dana zbog neposedovanja fiskalnog uređaja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve