Biznis
05.12.2022. 16:10

Kristofer Valen

Koliko bankama fali para

Prihod, novac, finansije
Izvor: Shutterstock

Nova godina se bliži, a jedna od ideja gde investirati jeste bankarski sektor čija marža ima koristi od visokih kamatnih stopa sa ne baš zahtevnim procenama.

Kristofer Valen, predsednik "Valen global edvajzers", opovrgava ovakvo mišljenje i iznosi hrabre argumente da je bankama na kraju drugog kvartala nedostajalo više od trilion dolara kapitala i da će se stvari samo pogoršavati kako Federalne rezerve nastave da podižu kamatne stope.

Ova izjava može iznenaditi one koji smatraju da je kapital američke bankarske industrije oko 2,2 milijarde dolara.

Ali on smanjuje tu cifru na nekoliko načina. Prvo, napominje on, postoji razlika između bilansnog kapitala i materijalnog kapitala, od kojih ovaj drugi bankarski regulatori koriste za procenu solventnosti. To je uža definicija koja isključuje stavke poput odložene poreske imovine, smanjujući ukupan iznos na 1,49 sa 2,22 milijarde dolara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ne verujem u štampane pare, odavno kupujem zlato"
Zlato, zlatni novčići

Kolumna

12.10.2022. 21:10

"Ne verujem u štampane pare, odavno kupujem zlato"

Milun je imao guste, gotovo sastavljene veđe. Kosmat, malo kosog čela preko kojeg je gotovo do očiju padala čekinjava kosa. Osrednjeg rasta, ali snažan toliko da je sam iz šuma izvlačio stabla debelih hrastova. Ćutljiv i uvek namršten.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve