Biznis
08.02.2021. 18:41
Tanjug

Kompanija "Tesla" uložila 1,5 milijardi dolara u bitkoin

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki proizvođač eletricnih automobila "Tesla" saopštio je danas da je uložio oko 1,5 milijardi dolara u bitkoine i da planira da u bliskoj budućnosti počne da prihvata plaćanje kupovinje njegovih vozila u toj digitalnoj valuti.

Cena bitkoina je nakon ovog saopštenja "Tesle" porasla za sedam procenata, izveštava Rojters.

Saopštenje kompanije je usledilo nakon dvonedeljnih tvitova glavnog izvršnog direktora "Tesle", Ilona Maska, kojima je ohrabrivao male investitore da kupuju bitkoine i digitalnu valutu dožkoin, kao i akcije američkog lanca prodavnica video igara GejmStopa.

Prošle nedelje, Mask je u jednom tvitu naveo da je bitkin „na granici“ da bude opšteprihvaćen među investitorima.

Povezane vesti - Gugl kažnjen sa 2,6 miliona dolara – diskriminisao plate žena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Analitičari kažu da bi potez "Tesle" mogao da bude "jezičak na vagi" za zaokret i prelazak kompanija na tu virtuelnu valutu.

"Mislim da ćemo videti ubrzani trend kompanija koje investiraju u bitkoin sada kada je ''Tesla'' povukao prvi potez. Jedna od najvećih kompanija na svetu sada poseduje bitkoin, i prema tome svaki investitor koji ima akcije ''Teslu'' takođe je izložen tome", izjavio je Erik Tarner, potpredsednik kompanije Mesari za obradu berzanskih podataka i istraživanje kriptovaluta.

Povezane vesti – Epl ponovo najvredniji globalni brend, preoteo tron Amazonu

"Tesla" je u saopštenju naveo da je ova odluka deo njegove šire investicione politike kao kompanije i da ima za cilj diverzifikaciju i maksimiziranje prinosa od gotovine.

Kompanija je dodala da je uložila ukupno 1,5 milijardi dolara u bitkoine u skladu sa promenjenom politikom prema kojoj može da "stiče i poseduje povremeno ili dugoročno digitalnu imovinu".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve