Biznis
21.10.2021. 14:55
Promo

Fondacija "Novak Đoković"

Lepa vest za decu i roditelje u selu Stopanja

Promo
Izvor: Fondacija "Novak Đoković", Promo

Fondacija "Novak Đoković" je u selu Stopanja u opštini Trstenik, otvorila predškolsku ustanovu "Biseri“, čiju je zgradu prethodno rekonstruisala i kompletno opremila.

Novi bjekat ima približno 280 kvadratnih metara, a rekonstruisani vrtić će omogućiti boravak i odrastanje 75 mališana u najboljim uslovima. Otvorene su tri radne sobe za sve uzrastne grupe. Objekat je opremljen i savremenom prihvatnom kuhinjom, toaletima za decu, hodnikom i pomoćnim prostorijama za vaspitače.

Ukupna vrednost donacije iznosi 12 miliona dinara, u okviru kojih je 10 miliona namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova - dok su preostala dva miliona upotrebljena za opremanje vrtića. Uz ovaj iznos, Opština Trstenik je sa dodatnih 10,7 miliona dinara doprinela samoj izgradnji objekta.

"Vrtić 'Biseri' ima dugu tradiciju, a na ovaj način će dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom", izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka "Novak Đoković" fondacije.  

Fondacija "Novak Đoković"
Izvor: Fondacija "Novak Đoković", Promo

"Stopanja je jedno od retkih sela u Srbiji iz kojeg mladi ne odlaze i koje živi život punim plućima. Mesto je održavanja mnogih kulturnih, sportskih i poljoprivrednih manifestacija prepoznatih i izvan opštine Trstenik. Upravo su ovo razlozi zbog kojih se Fondacija odlučila da uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojim biserima, ostanu u Stopanji i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim“, dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

"Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Ovaj vid saradnje sa 'Novak Đoković' Fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju, a sigurna sam i da će mališani još dugo pamtiti današnje druženje sa Jelenom, Majom i ostalim članovima Fondacije", istakla je Marina Petrović, direktorka vrtića “Biseri” iz Stopanje. 

Do sada je Novak Đoković Fondacija rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića i tako pomogla više od 47.000 dece, a ujedno i sprovela obuke za blizu 2.300 vaspitača i učitelja u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će Novak propustiti i Australijan open?
novak đoković, 29. 9. 201.

Vakcina ili izostanak

10.10.2021. 19:05

Da li će Novak propustiti i Australijan open?

Australijan open bi trebalo da bude održan u januari 2022. godine, a navodno će svi učesnici morati da budu vakcinisani protiv korone. Za Novaka Đokovića se i dalje ne zna da li je vakcinisan ili ne.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve