Biznis
30.10.2023. 10:17
R.E.

Forbs

Medžik Džonson ušao u klub milijardera

Medžik Džonson
Izvor: EPA / ALLISON DINNER

Legendarni košarkaš Medžik Džonson ušao je u klub milijardera.

Naime, čuveni Forbs procenio je Džonsonovo bogatstvo na 1,2 milijarde dolara

Na taj način, nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa postao je tek četvrti sportista koji se pridružio prestižnom klubu bogataša. Pre njega to je pošlo za rukom Majklu Džordanu, Lebronu Džejmsu i Tajger Vudsu. 

Džonson je ulagao u mnoge kompanije (Starbaks, Burger king, 24 Haur Fitnes) i ima vlasnički udeo u raznim sportskim klubovima. Tokom svoje NBA karijere zaradio je 40 miliona dolara, ali je najveći novac zaradio nakon košarkaške karijere. Poseduje vlasnički udeo u tri kluba iz Los Anđelesa, među kojima je i bejzbol tim Los Anđeles Dodžers. 

Međutim, kako Forbs navodi, udeo koji ima u kompanijama za životno osiguranje čini najveći deo njegovog bogatstva. 

Džonson je izjavio da je i ranije mogao da postane milijarder da nije odbio deonice u jednom od najvećih proizvođača sportske opreme Najki kada je ušao u NBA 1970. godine. Umesto toga, prihvatio je ponudu Konversa od 100.000 dolara godišnje.

"Moja porodica nije imala novca, to je nešto što ume da boli. Kada nemaš novca, ne znaš. U to vreme nisam znao ni šta su deonice, tako da sam ih odbio. Da ne veruješ! Te deonice bi danas, 45 godina kasnije, vredele pet milijardi dolara", rekao je Džonson ranije ove godine za podkast All The Smoke.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve