Biznis
29.01.2020. 18:11
R. E. / Mashable

MEŠA IM SE U POSAO: Koronavirus bi mogao da umanji proizvodnju iPhone-a u Kini

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Planovi Apple-a da poveća proizvodnju iPhone za 10 posto u prvoj polovini ove godine mogao bi propasti zbog epidemije koronavirusa u Kini, izvijestio je japanski poslovni list Nikkei Asian Review, prenosi Mashable.

Naime, Nikkei tvrdi da je Apple tražio od svojih dobavljača u Kini da proizvedu do 80 miliona iPhone-a u prvoj polovini 2020. godine, što predstavlja rast od 10 procenata u odnosu na prošlogodišnju stopu proizvodnje.

Nikkei tvrdi da je 65 miliona tih narudžbina predviđena za starije modele iPhone-a, dok je 15 miliona narudžbina predviđena za budućeg naslednika iPhone SE-a koji bi trebalo da bude predstavljen u martu ove godine. Ipak, dobavljači su upozorili Apple da bi izbijanje koronavirusa moglo da utiče na planirani plan proizvodnje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Kako Nikkei izveštava masovna proizvodnja je planirana za treću nedelju februara, ali bi do njenog odlaganja moglo da dođe zbog epidemije koronavirusa.

Povezane vesti - LAKŠA PRETRAGA: Kako Google menja kupovinu brendova na mobilnom telefonu

Ostaje nejasno u kojoj meri bi epidemija koronavirusa mogla da utiče na Apple-ovu proizvodnju. Poznato je da se kompanija u velikoj meri oslanja na kineske proizvođače i proizvodnju iPhonea i Air Podsa, tako da odlaganje i nestašica ne bi trebalo da dođu u obzir.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve