Biznis
20.09.2022. 15:15

Akcije trpe

Meta nastavlja da pada...

Meta
Izvor: Shutterstock

Pod pritiskom makroekonomskih i konkurentskih izazova, "Meta platforms" nastavlja da pada na listi najvećih američkih kompanija.

Nakon dnevnog pada akcija od 9,4 odsto "Meta" je zauzela deseto mesto po tržišnoj vrednosti, padajući ispod kompanije "Viza" prvi put od početka avgusta.

Prema podacima Dow Jones Market Data, matična kompanija Instagrama i Facebooka bila je na petom mestu u Americi još u decembru prošle godine, a to mesto je delila sa drugim tehnološkim gigantima, poput Applea, Microsofta, Googlea i Amazona. Sve ove kompanije su krajem prošle godine bile u klubu kompanija vrednih bilion dolara.

Ove godine, međutim, akcije kompanije "Meta" su trpele zbog zabrinutosti usled dinamike konkurencije i uticanja ekonomske nesigurnosti na prihode od oglašavanja. Tržišna kapitalizacija od jednog biliona dolara presečena je na pola, što je omogućilo određenom broju kompanija da je prestignu na listi.

"Meta, kao i druge kompanije koje drže društvene mreže, negativno je pogođena novim odlukama kompanije Applea o oglašivačkim uslovima, kao i opštim očekivanjem smanjenja troškova oglašavanja, jer postoji šansa da ulazimo u recesiju", rekao je Nik Mazing, direktor istraživanja u "Senteou, koji je pratio promene tržišnih vrednosti tokom proteklih nedelja.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve