Biznis
13.07.2022. 12:51
Beta

Važno

NBS upozorava na lažne Facebook stranice: Ne ostavljajte svoje podatke!

Facebook
Izvor: Shutterstock

Narodna banka Srbije (NBS) je saopštila da je identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Facebook i da je o tome obavestila nadležne organe.

U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo NBS i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice.

NBS je odmah reagovala i preko svoje stranice na Facebook-u upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke na ovim stranicama.

U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice.

NBS je prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Jedina zvanična Fejsbuk stranica NBS je https://www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NBS: Međugodišnja inflacija u junu i julu između 10 i 11 odsto
Inflacija

Srbija

13.06.2022. 15:05

NBS: Međugodišnja inflacija u junu i julu između 10 i 11 odsto

Međugodišnja inflacija u Srbiji bi, po proceni Narodne banke Srbije (NBS), trebala da dostigne maksimum u junu i julu, u rasponu između 10 i 11 odsto, dok bi nakon toga, sa dolaskom nove poljoprivredne sezone, trebalo da počne da se smanjuje, kazao je zamenik generalnog direktora Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku NBS Milan Trajković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve