Biznis
30.11.2019. 14:43
Poslovni dnevnik

NEMA NI RAČUNAR: Preko telefona vodi kompaniju vrednu 143 milijarde dolara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izvršni direktor kompanije Salesforce, Marc Beniof, izgradio je izuzetno uspešnu tehnološku kompaniju koja je u velikoj meri odgovorna za donošenje ideje o softveru kao servisu (SaaS) masama.

Njegov vodeći softver Sales Cloud koriste milioni prodajnih stručnjaka u više od 100.000 kompanija, uključujući i neke od najvećih kompanija na svetu.

Ova kompanija ostvaruje godišnji prihod veći od 13 milijardi dolara i vredi približno 143 milijarde dolara.

Svake godine, hiljade korisnika Salesforcea prisustvuje godišnjoj konferenciji kompanije, koja se ove nedelje održava u San Francisku.

Pročitajte još: Deset osobina savršenog šefa

Na ovogodišnjoj konferenciji Beniof je spomenuo nešto što je možda najfascinantnije u vezi sa tim kako vodi kompaniju. Verovali ili ne, on sve radi sa svog iPhonea.

Naime, Beniof je u intervjuu sa izvršnim direktorom Apple-a, Timom Kukom, rekao da uopšte ne poseduje računar, prenosi Poslovni dnevnik.

"Telefon je zaista postao produžetak moje kancelarije. Gde god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi", rekao je on.

Iako možda zvuči neverovatno da neko može upravljati kompanijom koja vredi 143 milijarde dolara sa svog telefona, to očigledno nije nemoguće.

Zapravo, Beniof nije jedini poduzetnik koji je priznao da mu je mobilni telefon najvažniji alat za posao. Izvršni direktor Twitter-a, Džek Dorsi svojevremeno je rekao da više ne koristi računar.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve