Biznis
06.08.2022. 19:15
Beta

Zorana Mihajlović

"Ograničili smo cenu peleta"

Pelet
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je to ministarstvo iniciralo donošenje Uredbe o ograničenju visine cene peleta i Odluke o privremenoj zabrani izvoza peleta i određenih drvnih sortimenata, jer se u trenutku energetske krize i pripreme za zimu vodi računa o energetskom bilansu i kako bi se sprečila nestašica ovih proizvoda.

"Ograničili smo cenu peleta na 320 evra po toni, zabranili izvoz i tako napravili red na tržištu koji trenutno ne postoji", izjavila je Mihalović, posle sednice skupštine Кomore rudarskih i geoloških inženjera Srbije, koja je danas konstituisana.

Kako je navela, formirna je i Radna grupa koja će zajedno sa drugim institucijama i državnim organima kontrolisati sprovodjenje odluka.

"Više od 110 hiljada domaćinstava koristi pelet, a više od 700 hiljada koristi ogrevno drvo i ukoliko ne mogu da dodju do peleta ili drva, onda je to udar na energetski bilans, jer će više od 800 hiljada ljudi početi da se greje na struju", rekla je Mihajlović, saošteno je iz njenog kabineta.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ugalj je neprijatelj broj jedan klimatskih akcija"
Ugalj

Antonio Gutereš

02.07.2022. 22:20

"Ugalj je neprijatelj broj jedan klimatskih akcija"

Klimatska akcija treba da bude glavni prioritet za sve države širom sveta uprkos novonastalim regionalnim sukobima, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Gutereš u intervjuu za Gardijan (The Guardian) objavljenom danas.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve