Biznis
08.12.2021. 19:40
Tanjug

Predsednik najavio

Osniva se posebni Zeleni fond za zapadnu Srbiju

Srbija
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se kreće u osnivanje posebnog Zelenog fonda za zapadnu Srbiju u kojem će ministarstva uz većinsko učešće građana, raspolagati sredstvima iz fonda po nalogu građana za najvažnije ekološke projekte.

Vučić je istakao da će građani imati većinu u organima Zelenog fonda, a da zbog papirologije moraju da budu i predstavnici ministarstava i naglasio da će od 1. januara imati 10 miliona evra opredeljene za najvažnije ekološke projekte na teritoriji Zapadne Srbije.

Kako je naveo, to podrazumeva najveći deo Mačvanskog, deo Kolubarskog i najveći deo Zlatiborskog okruga.

Vučić je istakao da će biti urađena tri nova mosta u Bradićima, Velikom selu i Stupnici i to zbog poplava.

"Ne inatim se zbog Rio Tinta, danas smo dobili analize - zbog poplava je nemoguće da prihvatimo, neću ni da pričam o otrovnim materijama, ali sigurno je da bi Jadar plavio svake godine da na tom mestu bude deponija ili jalovište", kazao je Vučić.

Kako je kazao odlučeno je da se radi regulacija gornjeg toka reke Jadar i reke Korenite, regulacija reke Jadar od Draginjce do Donje Nedeljice.

Što se tiče hrama i groblja, kako je naveo, za sada je jedino moguće da se stavi jedan deo starog groblja pod zaštitu države. "To je velika garancija i za ljude u srpskoj crkvi, ali i za meštane Gornjih Nedeljica i jadarskog kraja", naveo je.

Najavio je da će u narednih sedam dana inženjeri Puteva Srbije obići lokacije Brnjac do Brezjaka, Dvorsku, Novo selo, Stupnicu, Terzić i Dvorsku, Gornje Nedeljice, naselje Bojić, Donje Nedeljice.

Podsetio je da su bili redstavnici EPS-a i kazao da se krenulo u rekonstrukciju 25 kilometara dalekovoda i zamenu svih preostalih drvenih bandera u obe Nedeljice.

Takođe, podsetio je i da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio i razgovarao sa poljoprivrednicima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zakon o eksproprijaciji povučen iz skupštinske procedure
skupština

Vlada Srbije

08.12.2021. 16:39

Zakon o eksproprijaciji povučen iz skupštinske procedure

Vlada Srbije je na sednici u sredu uveče donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve