Biznis
08.08.2023. 12:22
Beta

Dobra vest za penzionere

Penzionerske kartice dostupne na šalterima pošte

Penzioneri
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje predstavili su novu uslugu - prijavu za penzionerske kartice na šalterima Pošte i pozvali sve penzionere da se prijave.

"Od danas smo bogatiji za 1.500 poslovnica pošte na kojima će penzioneri moći da se prijave besplatno za penzionerske kartice", rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.
 

On je rekao da će ta usluga olakšati život penzionerima i naglasio da je bolji život penzionera nacionalni interes.

Uslugu penzionerskih kartica već koristi 660.000 penzionera, što dokazuje da je, prema rečima Ognjenovića, ova inicijativa predsednika Aleksandra Vučića bila uspešna.

Podsetio je da je najavljeno povećanje penzija u oktobru ove godine od 5,5 odsto i na obećanje da će prosečna penzija u Srbiji iznositi 450 evra u 2025. godini.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da očekuje da će, uz pomoć ove nove usluge, oko 95 odsto penzionera koristiti penzionerske kartice.

"Edukovaćemo zaposlene u Pošti da svakom penzioneru ponude tu uslugu koja ih ništa ne košta, ne zahteva veliku proceduru i mnogo vremena, a od nje će penzioneri imati veliku korist", rekao je Đorđević.
 

On je podsetio da je Pošta Srbije državna institucija u koju penzioneri imaju najviše poverenja i da je zbog toga logično da ona pruža ovakvu uslugu.

"Radi se na unapređenju položaja penzionera koji dobijaju sve veće pogodnosti iz godine u godinu, što govori da smo kao društvo postali zreliji jer više cenimo sve ono što su uradili za vreme svog radnog veka i na neki način im se odužujemo", rekao je Đorđević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje će sve popuste doneti penzionerska kartica
Penzioneri

Siniša Mali

15.03.2023. 10:04

Koje će sve popuste doneti penzionerska kartica

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je danas počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji, omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve