Biznis
12.06.2023. 13:56
Beta

Vreme je za mlađe

Povlači se Džordž Soroš

Džordž Soroš
Izvor: EPA / CLEMENS BILAN

Milijarder i investitor Džordž Soroš kontrolu nad svojom fondacijom predaje sinu Aleksanderu, saopšio je portparol fondacije Soroš.

Portparol je potvrdio detalje iz intervjua sa Sorošem koji je objavljen u listu The Wall Street Journal, piše Rojters.

Soroš (92) je ranije izjavljivao da ne želi da njegovu Fondaciju za otvoreno društvo (OSF) preuzme bilo koje od njegovo petoro dece.

Međutim on je sada izjavio da je njegov najstariji sin Aleksander "zaslužio" da postane predsednik imperije vrednosti 25 milijardi dolara.

Aleksander Soroš je u istom intervjuu izjavio da je više "politički angažovan" nego njegov otac i da planira da nastavi da donira porodični novac levičarskim političkim kandidatima u SAD.

1
Izvor: Beta/AP / Ronald Zak

On je za Volstrit džurnal rekao da će proširiti prioritete fondacije da bi u ciljeve uključio zalaganje za opšte pravo glasa, pravo na abortus, kao i rodnu ravnopravnost.

"Koliko god bih voleo da izvučem novac iz politike, dokle god to radi druga strana, i mi ćemo to morati da uradimo", rekao je Aleksander Soroš.
 

Odbor OSF-a ga je u decembru prošle godine izabrao za svog predsedavajućeg, a Aleksander sada upravlja političkim aktivnostima kao predsednik Sorošovog komiteta za političku akciju.

Fondacija usmerava oko 1,5 milijardi dolara godišnje grupama koje podržavaju ljudska prava širom sveta i pomažu u izgradnji demokratije, piše Volstrit džurnal.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje akcije su zainteresovale Džordža Sorosa?
Džordž Soros, 18.2.2023.

Milijarder investitor

18.02.2023. 18:05

Koje akcije su zainteresovale Džordža Sorosa?

Čak i kada su akcije kompanije "Tesla“ potonule prošle godine, činilo se da je milijarder investitor Džordž Soros pronašao nešto što mu se dopalo u ovom proizvođaču električnih vozila, kao i u nekim drugim akcijama koje su loše prolazile na tržištu kada se godina bližila kraju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve