Biznis
24.07.2023. 16:21
Dunav osiguranje

Dunav osiguranje

"Procena, obrada i isplata šteta od nevremena je naš prioritet“

1
Izvor: Dunav osiguranje/Promo

Materijalne štete izazvane nevremenom koje je ovih dana pogodilo i našu zemlju velike su, a Kompaniji "Dunav osiguranje“ do ovog trenutka podneto je više od 500 odštetnih zahteva, po različitim vrstama osiguranja.

Takozvana superćelijska oluja nosila je sve pred sobom, obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestajala struja. Oluja je oštetila veliki broj domova i automobila, a bilo je nažalost i ljudskih žrtava. Štete se tek prebrojavaju, a deo njih će svakako biti isplaćen iz osiguranja.

Novonastalu štetu možete prijaviti ako ste blagovremeno ugovorili neku od polisa  koja pruža pokriće i nadoknadu u slučaju  nevremena.

Ukoliko posedujete imovinsku ili auto-kasko polisu osiguranja, štetu možete prijaviti u najbližem centru za naknadu šteta, radnim danima od 8 do 16 časova, kao i putem veb-stranice www.dunav.com, popunjavanjem Obaveštenja o nastaloj šteti,  uz dostavljanje fotografskih dokaza.

Informacije o najbližim centrima za naknadu šteta, kao i kontakt telefone, možete dobiti pozivanjem Kontakt centra Kompanije na broj 0800 386 286, radnim danima od 7:30 do 19:30 i subotom od 9 do 14 časova.

Napominjemo da su sve ekipe „Dunav osiguranja“ na terenu, a procena, obrada i isplata šteta je naš prioritet! U slučajevima kod kojih postoji hitnost popravke radi sprečavanja veće štete, neophodno je da osiguranici obezbede foto dokaze i sačuvaju oštećene predmete do dolaska procenitelja.

Poslednjih dana beležimo veliki rast interesovanja i prodaje polisa kombinovanog osiguranja domaćinstva – "čuvar kuće“ i kombinovanog osiguranja motornih vozila auto-kasko, te podsećamo na važnost osiguranja kako biste uvek bili korak ispred problema i u mogućnosti da sanirate svu nastalu štetu.

Ako uzmete u obzir da za osiguranje stana od 50 kvadrata, po polisi kombinovanog osiguranja domaćinstva „čuvar kuće“, mesečno treba izdvojiti od 300 do 500 dinara u zavisnosti od izabranih paketa rizika, priznaćete da je ovo veoma pristupačna usluga, nasuprot ogromnim štetama koje mogu da vas zadese. Ukoliko u obzir uzmete i dodatnu pogodnost plaćanja premije na mesečnom, kvartalnom, polugodišnjem ili godišnjem nivou, onda zaista više ne treba imati dilemu da li je potrebno zaključiti ovu polisu osiguranja ili ne.

Pored osnovnih rizika pokrivenih tom polisom osiguranja, a u koje spadaju oluja, grad, požar, provalna krađa i razbojništvo, lom stakla i lom instalacija, može se ugovoriti i pokriće dopunskih rizika kao što su zemljotres, poplava, bujica i rizici iznenađenja u koje spadaju atmosferske vode, pad drveta, pritisak snega i drugi.

Da biste naplatili štetu na vozilu, neophodno je da posedujete auto-kasko polisu, a kada je reč o povredama, bićete zaštićeni ukoliko zaključite individualne ili kolektivne polise osiguranja lica od nesrećnog slučaja, polise životnog osiguranja u koje je uključen rizik od nezgode, kao i polisu "čuvar kuće“, gde se takođe posebno ugovara pokriće rizika od nezgode za članove domaćinstva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve