Biznis
04.11.2022. 23:50

Međunarodna konferencija

Promene koje očekuju tržište nekretnine u Srbiji 2023.

kuća, nekretnine
Izvor: Shutterstock

Četvrta Međunarodna konferencija o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope “Balkans Property Forum 2022” biće održana 17. novembra u hotelu Hilton Beograd.

Više od 150 učesnika okupiće se kako bi razgovarali o ključnim pitanjima i istražili najnovije trendove koji utiču na budućnost industrije nekretnina, sa posebnim fokusom na teme kao što su uticaj inflacije i sve veći značaj usklađenosti sa životnom sredinom, društvom i upravljanjem (ESG - Environment, Social & Governance).

Konferenciju organizuje Property Forum, u bliskoj saradnji sa Kraljevskim institutom ovlašćenih procenitelja (RICS-om). Balkans Property Forum je vodeći događaj o nekretninama u Jugoistočnoj Evropi, a konferencija okuplja ključne stručnjake iz sektora nekretnina, starije ekonomiste, bankare i druge stručnjake iz industrije kako bi pružila odličnu priliku da se čuju različita mišljenja i iskustva i učesnici umreže sa svim važnim igračima u industriji nekretnina u regionu.

Balkans Properti Forum 2022 počeće uvodnim govorom koji će održati Juraj Kotian, Šef makro istraživanja Erste banke za Centralnu i Istočnu Evropu.  On će pružiti detaljan ekonomski pregled za celu Evropu i region Jugoistočne Evrope, ističući prognoze banke za važne pokazatelje kao što su inflacija, kamatne stope i rast BDP-a.

Prva panel diskusija biće fokusirana na strategije ulaganja i finansiranja, koje su pod pritiskom zbog rastućih kamatnih stopa. Na panelu će govoriti predstavnici vodećih investitora u nekretnine, kao što je Indotek Group, kompanija koja je postala najveći vlasnik kancelarija u Beogradu nakon preuzimanja GTC portfolija, a potom CTP Invest Srbija, kompanija koja ima ambiciozne planove za dalji rast modernih logističkih prostora u Srbiji. Pored toga, na panelu će se naći i vodeći zajmodavci, uključujući Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), Eurobanku i Erste banku i ovom prilikom će se razgovarati i o mogućim promenama uslova finasiranja nekretnina.

Druga panel diskusija će istraživati strategije zaštite životne sredine, društva i upravljanja. Kako ovi faktori igraju sve značajniju ulogu u procesu donošenja odluka kompanija, vodeći investitori i investitori u nekretnine iz Srbije i regiona razgovaraće o svojim planovima za održivi rast.

Druga ključna tema konferencije su mogućnosti i izazovi sa kojima se suočavaju investitori u oblasti nekretnina u Beogradu. Najveće kompanije aktivne u izgradnji stambenih, poslovnih i maloprodajnih objekata podeliće svoja iskustva i najbolje prakse.

Na kraju konferencije, govoriće se o temi o kojoj se najviše pričalo u poslednje dve godine, a to je rad na daljinu, tj. iz kućne kancelarije. COVID-19 je učinio da strategije radnih mesta postanu fleksibilne i omoguće rad sa više lokacija. Sve to je dovelo do preokreta na tržištu kancelarijskih rešenja pa će u poslednjoj panel diskusiji, stručnjaci za radna mesta podeliti svoja iskustva i viziju rada na daljinu u budućnosti.

Više o konferenciji moguće je pronaći na sajtu https://www.property-forum.eu/forums/belgrade

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve