Biznis
05.07.2023. 19:40
Beta

Leskovac

Ima nade za radnike "Džinsija" koji su ostali bez posla

šivenje
Izvor: Shutterstock

Nakon što je rukovodstvo turske fabrike "Džinsi" u Leskovcu obavestilo radnike preko SMS poruke da ostaju bez posla, gradonačelnik tog grada doneo je i neke povoljnije vesti.

Goran Cvetanović izjavio je da su predosetili da će ta fabrika otići iz grada i zbog toga su preduzete preventivne mere, odnosno da je italijanska kompanija "Aunde" zainteresovana da preuzme deo radnika i dugovanja.

Kako je rekao Cvetanović, za zapošljavanje radnika koji su ostali bez posla zainteresovana je i grčka fabrika "Autostop", ali i korejska "Jura" koja će preuzeti najmanje 200 radnika.

"Mi smo preduzeli nekoliko koraka, jedan od toga je da je juče kod nas bila italijanska kompanija, zainteresovana da preuzme deo radnika i obaveza i da sutra članovi lokalne samouprave odu u Vladu Srbije da nastave sastanak sa ovom firmom", kazao je Cvetanović.

Reč je o kompaniji "Aunde", koja proizvodi navlake za automobilska sedišta i koja već ima dve fabrike u Srbiji.

Kada je reč o dugovanjima koja su ostala posle odlaska fabrike "Džinsi", gradonačelnik Leskovca je rekao da je rukovodstvo isplatio radnicima majske plate, obećali su i isplatu junskih, a što se tiče "Vodovoda", ta fabrika im duguje 350.000 dinara.

Nije odgovorio na pitanje koliko je lokalna samouprava oštećena, odnosno koliko su ostali iza njih komunalni neplaćeni računi, ali je kazao da je italijanski investiror spreman da preuzme i da plati sva dugovanja koja se odnose na grad.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega EU muku muči sa nedostatkom radne snage
radnik

Studija ETUI

29.06.2023. 21:05

Zbog čega EU muku muči sa nedostatkom radne snage

Nedostatak radne snage u EU sve je veći ali je to više posledica malih plata i loših uslova rada nego nedovoljnih kvalifikacija radnika, navodi se u novoj studiji Instituta evropskih sindikata (ETUI).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve