Biznis
16.03.2023. 13:15
Beta

Plate glavni problem

Sindikat Kolubare posle sastanka sa premijerkom: "Nismo zadovoljni"

Rudar, rudnik
Izvor: Shutterstock

Predsednik Sindikata Rudarskog basena "Kolubara" Radosav Krsmanović rekao je da će tražiti od Vlade Srbije veće povećanje zarada od 12 odsto.

On je za Betu, posle razgovora predstavnika tog sindikata sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da će Vlada odobriti povećanje zarada od šest odsto, ali da sindikat traži da rast zarada bude u skladu sa projektovanom inflacijom koja je prošle godine bila veća od 12 odsto.

"Sa Brnabić smo dogovorili da se naš zahtev razmotri u Ministarstvu finansija i da nastavimo pregovore sledeće nedelje, a da u medjuvremenu ne organizujemo proteste", rekao je Krsmanović.

Dodao je da je zajednički zaključak da se poveća proizvodnja uglja u "Kolubari" za nekoliko procenata kao i da se povećaju ulaganja i nabave novi bageri.

Taj sindikat je u četvrtk ujutru u "Kolubari" organizovao protest upozorenja sa zahtevom da se povećaju zarade koje nisu korigovane oko tri godine. U planu je bila i blokada isporuke uglja termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, ali su odsutali na poziv Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rudarski gigant priznao: Podmićivanja bilo širom Afrike
rudnik, rudari

Glenkor

22.06.2022. 10:05

Rudarski gigant priznao: Podmićivanja bilo širom Afrike

Britanska podružnica međunarodne rudarske kompanije Glenkor priznala je pred britanskim sudom krivicu za korupciju širom Afrike, javlja BBC.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve