Biznis
21.09.2022. 10:22
Beta

Beograd

Radnici proizvodnje Aerodrom keteringa u štajku

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Radnici proizvodnje beogradskog Aerodrom keteringa stupili su u štrajk zbog neuplaćenih doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja od novembra protekle godine.

"Tražimo da naš poslodavac, Aerodrom ketering, ispuni sve obaveze prema državi, u smislu doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja radnika, koje ne uplaćuje od novembra meseca prošle godine. Zbog ovoga, više od 100 radnika Aerodrom keteringa, ali i čitave njihove porodice, već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da produže svoje knjižice", naveli su u saopštenju radnici koji su stupili u štrajk pet minuta posle ponoći.

Kako navode, radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa ali i u svim drugim sektorima, ujedinjeni su u odluci o potpunoj obustavi rada, a pridružiće im se i radnici Aerodrom logistike, odnosno vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Oni su dodali da su o svim ovim problemima i zahtevima blagovremeno upoznali poslodavca, kao i da su 1. septembra stupili u obustavu rada, koju su prekinuli nakon nekoliko sati jer im je poslodavac obećao da će problem biti rešen do 20. septembra.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko se uopšte koristi niški aerodrom
konstantin veliki aerodrom, aerodrom u nišu

"Konstantin Veliki"

08.09.2022. 10:34

Koliko se uopšte koristi niški aerodrom

Niški aerorodrom "Konstantin Veliki" imao je tokom avgusta skoro 48.000 putnika, što je ovogodišnji rekord, pokazuje zvanična statistika tog preduzeća.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve