Biznis
01.05.2023. 12:25
Beta

NSPRS

"Radnička prava ozbiljno narušena u Srbiji"

radnici
Izvor: Shutterstock

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštio je povodom Međunarodnog praznika rada, da su ljudska prava a među njima i radnička ozbiljno narušena u zemlji kao i da je na sindikatima da to promene.

"Radnicima u Srbiji je sve potrebnije drugačije sindikalno organizovanje od dosadašnjeg, jer ono nije položilo test vremena i često je bilo saučesnik u kreiranju loših trendova", naveli su iz tog sindikata.

NSPRS je najavio da će u narednom periodu predstaviti javnosti, a pre svega prosvetnim radnicima, svoj predlog kvalitetnijeg i svrsishodnijeg organizovanja i načina rada pod nazivom "Konačno sindikat".

Prva u nizu tribina na kojima će se razgovarati o drugačijem, boljem i efikasnijem sindikatu biće održana u Valjevu 12. maja, saopštio je NSPRS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta su sve predložili prosvetni radnici kao rešenje za nasilje u školama
škola

Sastanak Radne grupe

12.12.2022. 14:29

Šta su sve predložili prosvetni radnici kao rešenje za nasilje u školama

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u ponedeljak je saopštila da je na sastanku Radne grupe za prevenciju nasilja u ustanovama obrazovanja iznela niz predloga za popravljanje stanja, među kojima da se prosvetnim radnicima dodeli status službenog lica i da se s jedinicom iz vladanja ponavlja razred.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve