Biznis
25.05.2023. 16:05
Beta

Novi Sad

Rekonstrukcija "Spensa" će trajati duže i biće skuplja?

spens, Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Projektovanje kompletne rekonstrukcije Sportsko-poslovnog centra "Spens" u Novom Sadu trajaće duže nego što je predviđeno i koštaće više nego što je ugovorom dogovoreno decembra 2021, preneo je Radio 021.

Kako radio navodi, projektanti izabrani pre dve godine na tenderu "Spensa", za posao vredan 120 miliona dinara, zatražili su još četiri meseca kako bi dopunili dokumentaciju usled proširenja projektnog zadatka, što dovodi i do poskupljenja od 30 miliona dinara.

Nakon izmena ugovornih obaveza ovaj posao koštaće 150 miliona dinara.

Kako je 021.rs preneo, projekat rade Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Balkans Security Services, Građevinski biro "Axis i Bexel Consulting", a kao razlog za produženje roka i povećanje cene navode se dodatne usluge projektovanja usled proširenja projektnog zadatka, a one se odnose na sport i rekreaciju u objektu, energetsku sanaciju "Spensa", kao i na njegovu celokupnu konstrukciju.

Do aneksa ugovora došlo je kada su čelnici "Spensa" i projektanti zaključili da je objektu potrebna i nova trenažna dvorana za sportove na parketu, kao i nadgradnja za vidikovac, planiran u zoni rashladnog tornja, kako bi se na jednom restoranskom prostoru okupili svi ugostiteljski objekti.

Konačan projekat sa izmenama očekuje se početkom jeseni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Sad dobija tri nova mosta - koliko će to koštati
dunav, novi sad

Kinezi grade

10.01.2023. 15:16

Novi Sad dobija tri nova mosta - koliko će to koštati

U Novom Sadu se istovemeno grade tri mosta, što će 2025. godine, odnosno 2026. kada budu završeni, duplirati broj mostova u gradu, istakao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, precizirajući da će ti infrastrukturni objekti, bez pripremnih radova i projektovanja, koštati oko 360 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve