Biznis
20.07.2021. 23:05
Promo

Zagreb

Sajam kulture građenja i održivog razvoja

arhitekta
Izvor: Shutterstock

Prvi put u regionu održaće se - ArhiBau, Sajam kulture građenja i održivog razvoja.

Od 2. do 4. septembra 2021. zagrebačka Arena ugostiće predstavnike regionalne arhitekture, građevinarstva i građevinskog sektora, kao i druge važne aktere u industriji. Osim mogućnosti za poslovne susrete, posetioci će imati priliku da saznaju sve o novim trendovima u industriji građevinarstva, da upoznaju hrvatske i strane proizvođače, kao i proizvode, usluge i zelene tehnologije u građevinarstvu, koje će biti okosnica buduće zelene i digitalne tranzicije.

"ArhiBau 2021 je zamišljen kao sajam arhitekture, građevinarstva i održivog razvoja i kao  međunarodna konferencija na kojoj će učesnici razmatrati budućnost prostora u Republici Hrvatskoj i šire, uz upravljanje rizicima i krizama, ali i uočenim potencijalima za razvoj“, izjavio je Tihomil Matković, predsednik Društva arhitekata Zagreba.

Okosnica programa ArhiBau je ekološko, ekonomski isplativo i energetski efikasno usmerenje planiranja, projektovanja, gradnje, održavanja i upravljanja zgradama i infrastrukturom, kao i dostupnosti i cenovne pristupačnosti obnovljenih ili novih prostora, ali i budućih ulaganja u sektorima arhitekture i građevinarstva.

Zato su osnovne programske celine konferencije: Okviri kulture građenja u 21. veku, Urbanizam 2021, Dani zagrebačke arhitekture 2021, Kulturna baština 2021 kao i ARTUR – Arhitektura i turizam 2021.

Interes za događaj izuzetno je veliki, što dokazuje do sada pristigli broj prijava iz celog regiona. Prijave traju do kraja jula i dostupne su na www.arhibau.hr ili na e- mail adresama: [email protected] i [email protected].

Za učešće na sajmu biće neophodno  pripremiti covid pasoše/digitalni sertifikat o vakcinaciji.

Sajam i konferencija održavaju se u partnerstvu s Hrvatskom privrednom komorom i pod pokroviteljstvom Ministarstva za prostorno planiranje, građevinarstva i državne imovine, Ministarstva nauke i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, kao i Grada Zagreba.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Sad: Poljoprivredni sajam u septembru
Traktori

U halama i na otvorenom

18.05.2021. 23:00

Novi Sad: Poljoprivredni sajam u septembru

Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 18. do 24. septembra na Novosadskom sajmu, najavili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve