Biznis
21.08.2022. 15:33
R.E.

Vučić i Alijev

Srbiji odobren sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana

struja
Izvor: Shutterstock

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je na 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom razgovarao telefonom sa Alijevim i "zamolio" ga za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, navedeno je u saopštenju.

Srbija iAzerbejdžan izgradili su za četvrt vekadobru saradnju, unapredjenu do nivoa strateškog partnerstva, ocenili su danas predsednici Srbije i Azerbejdžana.

Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li EPS ima pravo da isključi struju zbog neplaćene TV pretplate?
struja

"Efektiva"

17.08.2022. 09:33

Da li EPS ima pravo da isključi struju zbog neplaćene TV pretplate?

Udruženje potrošaća "Efektiva" saopštilo je da EPS ovih dana potrošačima koji imaju dugovanja šalje opomene pred isključenje sa mreže, na šta ima pravo, ali objašnjava da EPS nema pravo da isključi struju građanima koji su samoinicijativno odlučili da ne plaćaju taksu za RTS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve