Biznis
18.07.2021. 12:17
Tanjug

U nedelju dana

Strah od Delta soja: Prepolovljen broj turističkih rezervacija

Putovanje

U poslednjh sedam dana prepolovljen je broj turističkih rezervacija Italijana za letovanja u zemlji i inostranstvu, zbog straha od širenja delta soja koronavirusa, izveštava agencija Ansa, koja citira izveštaj italijanske Federacije radnika i firmi koje rade u turizmu (Fiavet).

Istovremeno raste broj onih Italijana koji otkazuju već rezervisani smeštaj i putovanja.

Nagli pad rezervacija usledio je nakon upozorenja, koje je Ministarstvo za inostrane poslove odaslalo Italijanima koji borave u inostranstvu, a povod je širenje zaraze delta sojem virusa i problemima koje imaju oni koji su inficirani tokom boravka u inostranstvu.

Oko 1.000 Italijana, koji su na odmoru ili borave u inostranstvu iz drugih razloga, zaraženi su i sada moraju da ostanu gde su u karantinu.

Najviše ih je na Malti, u Španiji i Engleskoj.

Za one koji su na putovanje otišli u organizaciji turističkih agencija, troškovi lečenja i karantina su pokriveni osiguranjem, a oni koji su putovanje sami organizovali, moraju sada, u slučaju zaraze, da sami snose troškove lečenja.

"Ovogodišnje letovanje će biti u znaku ''last minit'', jer će ljudi verovatno odlučivati da li da krenu na odmor ili ne u zadni čas i zavisno od epidemiološke situacije. Nema više kao nekada rezervacija unapred”, izjavila je predsednica Federacije turističkih radnika i firmi, Ivana Jelinič.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka: Požari širom zemlje
Grčka požar, 9. 7. 2021.

Vetar otežava gašenje

10.07.2021. 19:18

Grčka: Požari širom zemlje

Sve vatrogasne jedinice i snage civilne odbrane širom zemlje i dalje su u pripravnosti kako bi nadgledali i pokušali da obuzdaju 51 požar koji je izbio u subotu, rekao je zamenik ministra za civilnu zaštitu i upravljanje krizama Nikos Hardalias na konferenciji za novinare.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve