Biznis
22.11.2023. 11:24
R.E.

Zvanično

Studentska kartica - evo ko sve daje popuste i kada to počinje

kreditna kartica, plaćanje, banka
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo finansija i kompanije koje su se ukljuile u projekat "Studentska kartica" potpisali su ugovor o saradnji.

Brojni popusti i pogodnosti prilikom plaćanja studentima državnih i privatnih univerziteta, akademija i visokih škola u Srbiji, biće omogućeni od 1. decembra 2023, a važiće neograničeno. 

Projekat je do sada okupio 24 kompanije među kojima su: Etno selo "Sunčana reka" iz Banje Koviljače, turistička agencija "Hedonic Travel" iz Beograda, Dunav osiguranje, Lasta, Putevi Srbije, Er Srbija, Telekom, Službeni Glasnik, Aman, Athletic gym, Monument, apotekarske ustanove Dr Max i Benu, Sani optik, auto škola "Livija", Merkator S, Delfi, Jahting klub "Kej" i Srbijvoz. Za učešće u programu "Studentska kartica" su se prijavili i apotekarska ustanova Janković, Panda US iz Beograda, Cineplexx Srb, Cineplexx Panonija Novi Sad i Sport Vision.

Neki od popusta:
 
20 odsto na vozne karte "Srbijavoza", 10 odsto na avio-karte "Er Srbije", dva odsto na putarine, 15 odsto popusta u Cineplexx bioskopima...
 

Osim popusta korisnicima "Studentske kartice" je od 13. novembra omogućeno i da ih koriste kao platne kartice, a do sada se prijavilo više od 55.000 studenata, saopštio je ministar finansija Siniša Mali. 

On je objasnio i da je otvaranje ove kartice besplatno, kao i održavanje računa, a banka "Poštanska štedionica" će svakom studentu isplatiti i po 500 dinara u trenutku kada otvaraju račune.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve