Biznis
19.09.2022. 13:35

Razočaravajuće

Twitter kaska deceniju po sigurnosnim standardima industrije

Twitter
Izvor: Shutterstock

Twitter je "10 godina iza" industrijskih sigurnosnih standarda i loše upućen u ogromnu količinu prikupljenih podataka, rekao je insajder iz kompanije Pejter "Mudge" Zatko prilikom svedočenja pred Senatom.

"Oni ne znaju koje podatke imaju, gde se čuvaju i ne znaju kako da ih zaštite", rekao je Zatko, koji je vodio pristup kompanije bezbednosti i informacijama, govoreći pred pravosudnim odborom Senata.

Pridruživši se Twitteru  krajem 2020. godine, rekao je da je otkrio da "ova izuzetno uticajna kompanija zaostaje više od decenije" za industrijskim standardima, a kada je izrazio zabrinutost zbog bezbednosnih ranjivosti rukovodiocima kompanije, oni su ostali ravnodušni i nisu pokrenuli nikakve promene u tom polju.

Jednako razočaravajuća bila je i njegova izjava o istraživanju koje je otkrilo da Twitter koristi samo 20 odsto podataka koje sakuplja, kao i da kompanija ne pristupa pažljivo čuvanju i brisanju nepotrebnih informacija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saga o Ilonu Masku i "Twitteru“ još nije gotova
Twitter

Kupuje ili ne?

15.08.2022. 16:20

Saga o Ilonu Masku i "Twitteru“ još nije gotova

Maskova avantura sa kupovinom "Twittera“ se nastavlja, a ovaj multimilijarder je izjavio da bi se dogovor mogao ispuniti ukoliko kompanija priloži adekvatne i tražene informacije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve