Biznis
09.02.2023. 17:19
R. E. / Blic

Doneta odluka

Ukida se ograničenje cena na pojedine vrste mesa

hrana, kupovina
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije je u četvrtak donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine.

Konkretno ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog mesa (but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjska slabina sa kostima) i svežeg pilećeg trupa, saznaje "Blic".

Pitanje koje se sada nameće jeste da li će se ukidanjem ovih ograničenja doći i do poskupljenja?

"Nećemo dozvoliti da dođe do rasta cena. Ministarstvo trgovine se ozbiljno bavi situacijom na tržištu. Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu. Ljudi ne treba da se brinu! Naš primarni interes ostaje obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta", rekao je za "Blic" Tomislav Momirović, ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu.

Reč je o Uredbi o ograničenju cena o osnovnim životnim namirnicama kojom se u cilju sprečavanja i otklanjana štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja, ograničavaju proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Namirnice koje su najzdravija zamena za meso
falafel

Dobar izvor proteina

08.02.2023. 08:10

Namirnice koje su najzdravija zamena za meso

Proteini su neophodni za normalno i zdravo funkcionisanje organizma, a opšte je poznato da su meso, jaja i mlečni proizvodi bogati ovim makronutrijentima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve