Biznis
28.10.2020. 14:20
R. E. / Foto: Shutterstock

Unapredimo svet inovacijama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Od kada je sveta i veka, ljudi nastoje da svojim inovacijama poboljšaju i olakšaju život na ovoj planeti. U početku, inovativni izumi su ljudima omogućavali da prežive i prehrane se, a danas inovativne ideje razvijaju naše društvo, privredu, nauku, medicinu, ekonomiju a najviše tehnologiju. Neke od inovacija u kojima danas uživamo potpuno nesvesni koliku su revoluciju predstavljali u svoje vreme, jesu i struja, internet, telefon, avion itd. Da li biste uopšte mogli da zamislite svoj život da genijalni umovi sa vizijom nisu došli na ideju da nam obogate i pojednostave život gore navedenim izumima?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Jedna od tema o kojoj se sve češće govori, jesu mladi inovatori koji našu zemlju čine ponosnom na brojnim takmičenjima i konkursima. Srbija je bogata mladim i inovativnim umovima, čije ideje su prepoznate među najistaknutijim članovima žirija i stručnjacima širom sveta. Inovacijom se smatra primena nove i poboljšane ideje, postupka, usluge ili procesa koja donosi nove koristi ili doprinosi kvalitetu u primeni. Posebna vrsta inovacija su tehnološke inovacije, koje mogu biti kategorisane od korisnog predloga, preko tehničkih unapređenja do izuma.

Naša država Srbija je prepoznala značaj inovacija, a još više značaj mladih da se odvaže i svoje genijalne ideje realizuju uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Ukoliko misliš da možeš unaprediti svet na bolje, osmisli i zasijaj punim sjajem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve