Biznis
31.08.2023. 18:45
Beta

Vlada Srbije

Usvojene izmene Uredbe o koeficijentima plata zaposlenih u javnim službama

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Nikola Nedeljkovic

Vlada Srbije usvojila je na sednici Predlog izmena Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Izmenama se predlaže uvećanje koeficijenta utvrđenih za obračun i isplatu plata zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade utvrđene za teritoriju Srbije.

Uvećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata za pojedina radna mesta predlaže se, kako bi se zajedno sa efektima planiranog povećanja osnovice od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti, u skladu sa propisima o budžetu, obezbedilo povećanje plata tih zaposlenih iznad iznosa minimalne zarade.

Tim izmenama Uredbe predlaže se, kako je navedeno i promena osnova za uvećanje koeficijenta za deo zaposlenih u stručnim službama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imajući u vidu promene u nadležnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na šta se najviše žale zaposleni u Srbiji
posao, odlazak na posao

Poverenica saopštila

01.05.2023. 12:32

Na šta se najviše žale zaposleni u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, da je najveći broj pritužbi toj instituciji prethodnih godina podnet zbog diskriminacije na tržištu rada i to najviše po osnovu pola, starosnog doba, zdravstvenog stanja, invalideta, sindikalne i političke pripadnosti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve