Biznis
22.05.2020. 17:52
Tanjug

"VREME ZA OZDRAVLJENJE": Barberi zabeležio pad prihoda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Britanski modni brend Barberi izvestio je danas da je u finansijskoj 2019/20.godini, završenoj u martu, ostvario prihode od 2,63 milijardi funti (3,21 milijarda dolara), što je pad od 3,0 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Prilagođena operativna dobit iznosila je 404 miliona funti, i manja je za 8,0 procenata, računato po konstantnom kursu (koji isključuje valutne oscilacije), prenosi Rojters.

Iz Barberija su naveli da će kompaniji biti potrebno izvesno vreme da se oporavi od pandemije Kovid-19, budući da je na uporednoj osnovi zabeležila pad prodaje od 27 posto u poslednjem kvartalu svoje finansijske godine, koju je završila sa 60 odsto zatvorenih maloprodajnih objekata.

Ovaj proizvođač luksuzne garderobe i aksesoara je takođe odlučio da odustane od isplate dividendi, a odluku o budućim isplatama će razmotriti na kraju svoje 2021. finansijske godine.

Pročitajte još: Investicije u doba korone

Glavni izvršni direktor Marko Gobeti izjavio da Barberi snažno napreduje sa svojom strategijom repozicioniranja brenda, s obzirom na to da je prodaja rasla iznad očekivanja pre izbijanja epidemije korona virusa.

"Od tada je globalna zdravstvena situacija imala dubok uticaj na svet, na našu industriju i Barberi, ali veoma sam ponosan na način na koji smo odgovorili", rekao je Gobeti danas.

Dodao je da će biti potrebno vreme za ozdravljenje, ali da ih ohrabruje značajan skok tražnje u nekim delovima Azije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve